Bazı Kamu Kurumlarında, halen eski moda asık suratlı, çalışanlara ve işi olan vatandaşlara karşı sert ve soğuk davranarak otorite sağlanabileceği fikrinde olan yöneticilere rastlamaktayız. Bu iddiada olan yöneticilerin, İl Göç İdaresi Müdürü Sayın İsmail Fatih TÜZEN’i ziyaret etmelerini ısrarla tavsiye ediyoruz!
Sayın Tüzen’den, güler yüzlü ve hoşgörülü olduğu halde kendilerinin, o katı tavırlarına rağmen oluşturamadıkları seviyede Kurumunda nasıl otorite sağladığını ve hizmet için başvuran insanlara, güler yüzle hizmet sunan çalışanlarıyla işlerin aksaksız bir şekilde sakince nasıl yürütülüp Kurumun kalitesinin yükseltildiğini öğrenmelerini tavsiye ediyoruz.
Bir kuruma başvuran vatandaş, güler yüzle karşılanıp, derdi, sorunu, işi her neyse doğru düzgün dinlenip ve cevabı olumsuzda olsa tatlı dille anlatıldığında, arzusu gerçekleşmemiş bile olsa, çalışanların bu hoş davranışlarından dolayı vatandaş buradan razı ayrılacaktır. Yaratılanın razı olduğundan İnşallah Yaradan’da razı olacaktır.
Aydınlık Yüzlü, Pırı Pırıl Gencecik, Başarılı Bir Hanım Yönetici, Burcu DEMİR
Ve Sayın Burcu DEMİR Hanımefendi, Müdür Beyin odasında tanıştık kendileriyle, Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı. İşini çok iyi bilen, seven ve icra eden, aydınlık yüzlü, pırı pırıl gencecik bir Hanımefendi. Kendileriyle tanışmaktan dolayı onur duyduk. Böylesine genç ve başarılı insanlarımızı, kurumlarımızda yönetici olarak görmek, Memleketimizin ve Ülkemizin geleceğine olan inancımızı ve güvenimizi tazelemekte ve umudumuzu artırmaktadır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın Tavsiye Ettiği Gibi Yöneticiler
Müdür İsmail Fatih TÜZEN ve Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Burcu DEMİR’in tavırlarını görünce, Sayın Cumhurbaşkanımızın, konuşmalarında, yöneticilerin nasıl olmaları hususundaki tariflerini ve vatandaşlara karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda sık sık yaptığı tavsiyelerini hatırladık.
İsmail Fatih TÜZEN Beyi ve Burcu DEMİR Hanımefendiyi de Sayın Cumhurbaşkanımızın tarif ve tavsiye ettiği gibi birer yönetici oldukları için, tebrik ediyor, hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyor, çalışma yaşamları boyunca da kolaylıklar ve daha üstün başarılar diliyoruz.
Göçlerle Kurulan Şehir Bursa
Bazı tarihi kaynaklarda, 1880 yılından 1989 yılına kadar, Bursa’nın yedi kez büyük göçmen akınına ve nüfus artışına uğramış olduğu yazılmaktadır. Özellikle 1950’lerden itibaren ise, bir yandan batıdan, Balkanlar’dan diğer yandan doğudan, neredeyse Anadolu’nun bütün şehirlerinden yoğun göç alan Bursa, bu hızlı göç akımlarından, en çok çarpık şehirleşme yönünden etkilenmiştir.
Son yıllarda bilindiği üzere, Suriye’de çıkan savaşın ardından, buradan Ülkemize çok yoğun bir göç akımı olmuştur. Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla Bursa’da gerçekleştirilen “Düzensiz Göç” ile ilgili değerlendirme toplantısı yapılmıştı.
Bursa'da İstanbul Gibi Yeni Suriyeli Kaydına Kapalıdır
Bu Toplantıda Bursa'da geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli sayısının 175 bin 584 olduğunu ifade eden İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, "48 bin 701 kişinin de ikamet izni var. 2018 yılında Bursa'da yakalanan düzensiz göçmen sayısı 608'dir. Bu yıl içinde ise 635'tir. Bursa'da İstanbul gibi yeni Suriyeli kaydına kapalıdır.
İş imkânları ve yaşam koşulları açısından bu şehre de bir yığılmanın önüne geçmeliyiz. Buradaki farklı yapılaşmaların önüne hep beraber geçmek durumundayız. Düzeni oluşturmak zorundayız. Oluşacak sıkıntıları hep birlikte yönetmeliyiz. Ensar ve muhacir çizgisinden söz ettim. Burada bizim ensar olarak yapmamız gerekenler varken, muhacirlerin de uyması gereken, dikkat etmesi gereken kurallar var. Buradaki yerleşik hayatı, hukuku, alışkanlıkları gündelik hayat tarzını doğru öğrenmek ve kurallara uygun şekilde yaşamak herkesin sorumlulukları olduğu gibi, muhacir kardeşlerimizin de sorumluğudur.
Fitnelerden, sokak çığırtkanlığından, siyaset bezirgânlarının göçü kendisine malzeme etmesinden ancak bu şekilde kurtulabiliriz" dedi.