Tek kardiyolog olan Dr. Enis Bey, normal mesaisi dışında nöbetçi/icapçı olarak neredeyse günün 24 saatini Hastanede geçirmekteydi.
Dr. Enis Bey, Kütahya’yla ilgili anılarından bahsederken şöyle diyor; “Hastanedeki tek Kardiyoloji Uzmanıydım ve her gece bir iki defa Acile gidiyordum. Öyle ki, Hastane çevresindeki köpekler bile artık aracımı tanımışlardı. Işıkları gördüklerinde havlayarak gelen köpekler, yaklaştığımda aracımı tanıyor ve susup uzaklaşıyorlardı.”
Kütahya SSK Hastanesinde 7 yıl tek Kardiyoloji Uzmanı olarak çalışan Dr. Enis Koçak, bu dönemde Hastanede Modern Kardiyoloji ve Anjiyo Ünitesini kurdu ve ilk anjiyo balon stent ve pace işlemlerini gerçekleştirdi.
Dr. Enis Beyin bu çalışmaları, Ulusal ve Uluslararası kuruluşların dikkatinden kaçmamıştı. Şöyle ki, 2009’da Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin organize ettiği ‘Stent For Life" (Kalp krizinin ilk saatlerinde acilen anjiyo yapılarak tıkalı damarın stentle açılması) çalışmasına, çoğunluğu Üniversite ve Eğitim Hastanelerinin olduğu 25 Hastane arasına, Kütahya Evliye Çelebi Devlet Hastanesi dahil edildi.
Uzm. Dr. Enis Bey, Kütahya’daki anıları hakkında son olarak şunları söyledi: “2010 yılında Kütahya’dan ayrıldım. Benden sonra gelen Kardiyolog Arkadaşlarım, çıtayı dahada yükselterek, Hastaneyi, Türkiye’nin sayılı Kardiyoloji Merkezi durumuna getirmişlerdir.”
Uzm. Dr. Enis Bey, 2010 yılında Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesinden ayrılarak, Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde görev yapmaya başladı. Kütahyalılar, Dr. Enis Beyin şehirlerine hizmetlerini unutmamışlardı ve Enis Beyin ayrılışı ardından, Kütahya Gazetelerinde hizmetlerinden dolayı Dr. Enis Beye, teşekkür mahiyetinde haberler çıktı.
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Enis Koçak, Bursa Özel Hayat Hastanesi’nde görev yapmaktadır.