Büyük bir avantaj, Türkçenin Latin alfabesiyle yazılması, Yunancanın ise başka hiçbir dilde kullanılmayan kendi alfabesi olmasıdır. Elbette Yunan harfleri, Arapça veya İbranice gibi "egzotik" alfabelerden - Çince'den bahsetmiyorum bile! - daha çok Latin alfabesine benzer, ancak yine de buna alışmanız gerekir. Ayrıca, Türkçenin telaffuzu kolay ve düzenlidir.
Türkçe eklemeli bir dildir, oysa Yunanca çekimli bir dildir. İlk bakışta bu bir dezavantaj gibi görünebilir çünkü diğer Avrupa dillerinin çok azı eklemeli dildir. Ancak benim deneyimime göre bu açıkça bir avantajdır çünkü Türkçe dil bilgisi kolay ve mantıklıdır. Buna karşın, isimler ve fiiller için birçok biçimi olan Yunanca dil bilgisi oldukça karmaşıktır.
Türkçenin özel bir özelliği, ünlü uyumudur, yani eklerin hangi ünlüye bağlı olarak değiştiğidir. Buna alışmak zorundasınız, ancak yine de çok mantıklı ve düzenlidir.
Kelime dağarcığı açısından Yunanca muhtemelen Türkçe'ye göre bir avantaja sahiptir çünkü bir Hint-Avrupa dilidir ve birçok Yunanca kelime diğer Avrupa dillerinden alınmıştır. Ancak Yunanca, Hint-Avrupa dil ailesiyle kendi grubunu oluşturur ve bu nedenle Cermen ve Roman dillerinden çok farklıdır.