01/12/2021
Üniversite "Ukrayna", Ukrayna'da farklı eğitim seviyelerine, farklı sosyal fırsatlara ve farklı sağlık koşullarına sahip gençlere açık, entegre tipteki tek yüksek öğrenim kurumudur. Bilinçli olarak özel gereksinimli insanlara öğretme misyonunu üstlenmiştir. Bu onun benzersizliğidir.
Üniversitenin misyonu: toplumun yararına tam kişisel kendini gerçekleştirme arayışında olan insanlar için kaliteli mevcut yüksek öğrenim.
Üniversitenin misyonu, özerklik, demokratik yönetim ilkeleri, akademik kültür, eğitim hizmetleri ve araştırma tüketicilerinin ihtiyaçları, kapsayıcı bir eğitim ortamının oluşturulması temelinde oluşturulmuştur.
Entegre ücretsiz ekonomik eğitim türünde eğitim, engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle ortak çalışmasını içerir. Bu eğitim biçimi, engellilerin eğitim almaları için eşit haklar tanır ve eşit fırsatlar politikasının uygulanmasını gerektirir. Engelli öğrencilerin eğitimi ve yetiştirilmesi, sosyal çevrenin bir mikro modeli olarak kabul edilebilecek entegre gruplar halinde gerçekleştirilmektedir.
"Ukrayna" Üniversitesi, Temmuz 1998'de Ukrayna Mühendislik Bilimleri Akademisi'nin himayesinde kurulmuştur. Üniversitenin belirleyici amacı, piyasa ekonomisi alanındaki uzmanların eğitim ve yeniden eğitim sistemi, işletmelerin ve kurumların finansal ve ekonomik faaliyetlerinin sosyal ve yasal desteği, özellikle de engelliler, yetimler, düşük- gelir ve Çernobil kurbanları, kazalar, yerel çatışmalar, savaşlar ve acil durumlar.
"Ukrayna" Üniversitesi'nin kurulmasıyla - sağlıkları, mali durumları veya ikamet yerleri ne olursa olsun tüm gelenler için kaliteli yüksek öğrenime eşit erişim sağlama fikrine dayanan yeni, entegre bir üniversite türü, kapsayıcı eğitim organizasyonuna sonradan geçiş ile Ukrayna ortamında entegre eğitimin sistematik geliştirme aşamasına başladı.
Bütünleşik bir eğitim ortamında, engelli öğrencilerin eğitim kalitesini etkileyen işlevsel kısıtlılıklarını telafi etmek ve gerekli desteği ancak eğitimlerine destek düzenleyerek sağlamak mümkündür.
Engelli öğrencilerin eğitimi şu alanlarda desteklenmektedir: teknik, pedagojik, psikolojik, tıbbi rehabilitasyon, beden kültürü ve spor, sosyal, mesleki uyum ve rehabilitasyon. Destek, engelli bireyin üniversiteye başvurduğu andan itibaren başlar ve Serbest Ekonomik Bölge'ye kabul, kabul ve eğitime hazırlık süreçlerini kapsar, mezunlarla ilişkilere destek sağlar. Destek sisteminin tüm bu bileşenleri kademeli olarak devreye girer ve birbirini tamamlayarak aynı anda çalışabilir.
Engelli öğrencilerin eğitimlerine destek sağlamak, onların diğer öğrencilerle eşit şartlarda hareket etmelerini sağlar.
Önde gelen yabancı eğitim kurumlarının deneyimi, eğitim kurumunda yeni başlayanlar ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle çalışmak için eğitim ortamına dahil olmalarını, sosyal uyumlarını ve rehabilitasyonlarını, özel öğrenme teknolojilerinin tanıtılmasını, teknik eğitim sağlanmasını sağlayan birimlerin oluşturulması gerektiğini göstermektedir. eğitim, yardım ve istihdama hazırlık.
Ukrayna Üniversitesi'nde, bu sorunlar Kapsayıcı Öğrenme Teknolojileri Merkezi ve Özel Eğitim Gereksinimleri Olan Öğrencilerin Bağımsız Çalışma Merkezi tarafından halledilir.
Üniversite, "Bütünleşik bir eğitim ortamında insanları öğretme ve eğitmenin gerçek sorunları" Uluslararası bilimsel-pratik konferansı çerçevesinde her yıl engelli öğrencilerin bilimsel çalışmalarının yarışmalarını düzenler. Bu tür yarışmaların başlatıcısı, "Gaudeamus" engelli öğrencilerin tüm Ukraynalı gençlik kamu kuruluşuydu.
Üniversite öğrencileri ayrıca çeşitli spor dallarında Paralimpik Oyunlar, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında yer almakta ve en yüksek sonuçları göstermektedir. Özellikle Torino'daki Kış Paralimpik Oyunları'nda üniversite öğrencileri Ukrayna milli takımının kazandığı 23 madalyadan 9'unu kazandı. Pekin'deki Yaz Paralimpik Oyunları'nda temsilcilerimiz 4 madalya kazandı.
Bugün itibariyle engelli mezun sayısı, Üniversitenin toplam mezun sayısının yaklaşık %8'i kadardır.
Engelli öğrenciler Üniversitede ücretsiz eğitim alırlar. Bu tür öğrencilerin öğrenim ücretleri Devlet Engellilerin Sosyal Koruma Fonları tarafından ödenir.
Üniversite, rehabilitasyon merkezleri, kapsayıcı kaynak merkezleri, istihdam merkezleri ile işbirliği yapmaktadır.
Üniversite'nin Sitesi İçin Lütfen Tıklayınız